Brownie med ristede hasselnødder og nougatcreme

Brownie:
200 g smør
200 g mørk chokolade, helst 55 % eller måske 70 %
125 g hvedemel eller det nye kagemel hvor der er mindre gluten i.
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hasselnødder
Nougatcreme:
150 nougatcreme
2 dl piskefløde

Pynt:
100 gram pistacienødder hakket

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. 

Rist nu på panden de 150 gram hasselnødder og sørg for at vende dem tit. Bagefter tag et viskestykke og gnid kernerne mellem det. Så alle skaller slipper og bliver nødderne bliver lækre. Vend til sidst de ristede hasselnødder i dejen.
Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.

Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig. I alm ovn skal der ekstra bagetid – måske 15-20 min – tjek den løbende.

Når kagen kommer ud af ovnen sæt form med kagen på en rist og lad den køle.

Når kagen er kølet helt af - kan du lave nougatcreme.

Tag nougat de 150 gram og det hakkes på et spækbræt. De 2 dl piskefløde hældes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Den tages af varmen og nougat tilføjes. Pisk det godt igennem. Du kan nu smøre det ovenpå kagen og pynt med hakket pistacienødder. Velbekomme…

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.12 | 18:05

Nåååhhh! 😘

...
02.12 | 18:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

...
02.12 | 17:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆

...
24.03 | 23:02

Rigtig flot hjemmeside, håber vi en anden gang mødes til endnu et inspirerende kursus, det var rigtig hyggeligt og dine makroner smagte såååååå godt😀
Mona

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE