Daddelkage med banan og gulerod

100 gram smør
100 gram muscovadosukker
40 gram brun farin
1/2 vaniljesukker
1 moden banan
1/2 dl sirup
2 æg

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

l spsk natron

200 g dadler

3 dl vand

2 gulerødder

en høj randform (1'12 I) eller

en springform (0 24 cm)

Mascarponecreme:

200 g mascarpone

100 g græskyoghurt 10 %

korn af '12 vaniljestang

revet skal af l citron, usprøjtet

Pynt :
50 g mørk chokolade
Instruktion: 
Kagen kan laves med og uden Mascarpone cremen ovenpå til sidst - jeg strø den bare med floursukker istedet.

1. Pisk blødt smør, muscovadosukker og
brun farin godt sammen.

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene
ud - gem den tomme vanilje bæl g. Skræl
bananen, mos den, og pisk den godt sammen
med vaniljekorn og sirup. Vend banan massen
sammen med smørbland ingen til en jævn og ensartet dej.

3. Rør æg i dejen 1 ad gangen

4. Sigt mel, bagepulver og natron, og vend
det i dejen med en ske.

5. Læg de udstenede dadler i en gryde med
vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i
kog, skru ned, og lad dadlerne simre ved svag
varme i 8 minutter. Tag gryden fra varmen,
fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med
en stavblender i gryden til en glat mos.

6. Skræl gulerødderne, og riv dem fint Vend
daddel mos og revne gulerød der i dejen.
Fordel dejen i en smurt form.

7. Tænd ovnen på 180°, og bag kagen i ovnen i
35-40 minutter og læg evt. sølvpapir over noget af bagetiden. Tjek, at den er gennembagt,
og lad den køle helt af i formen

8. Mascarponecreme: Rør mascarpone med
yoghurt, vaniljekorn og fintrevet citronskal.
Top kagen med creme, og drys med hakket
chokolade. Server resten af cremen til kagen.

Tid:

25 minutter. Ovntid: 40 minutter. Antal personer : Ca. 10
I stedet for at lægge mascarponecreme på kagen kan du skære kagen i skiver og smøre dem med koldt smør.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.12 | 18:05

Nåååhhh! 😘

...
02.12 | 18:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

...
02.12 | 17:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆

...
24.03 | 23:02

Rigtig flot hjemmeside, håber vi en anden gang mødes til endnu et inspirerende kursus, det var rigtig hyggeligt og dine makroner smagte såååååå godt😀
Mona

...
Du kan lide denne side