Æbledessert med mokai

Særligt BAGEGREJ: halvrunde silikoneform små 3 cm i diameter , Silikomart æbleform , slik termometer

·       Start med at lave kuglerne i halvkugler eller andre små silikone former.

·       Dernæst laver du kiksebundene.

·       Derefter samler du kagen

·       Derefter når de er dybfrosne - laver du glaze så den bliver 35 grader og hælder over dem.

·       Derefter skal der en stilk i dem foroven. Se nedenstående opskrift...
-------------------------------------------------------------------------------------

MOKAÏ KUGLER MED ÆBLE

2 blade husblas

½ dl MOKAÏ Pink Apple

1 dl friskpresset æblesaft

½ tsk rød farve


MOKAÏ KUGLER MED ÆBLE

Læg din husblas i blød i koldt vand. Varm MOKAÏ Pink Apple, friskpresset æblesaft og rødfarve op til kogepunktet.

Tag det af varmen. Vrid din husblas for vand og smelt heri.

      Kom saften i en sprøjtepose, klip et lille hul og fylde dine halvrunde silikoneforme med væsken og kom den på frost i 2-3 timer.

-----------------------------------------------------------------------------------------

KIKSEBUND

90 g Digestive kiks

50 g havrefras

70 g hakket hvid chokolade

75 g smør

1 knivspids salt

 

KIKSEBUND

Blend dine kiks sammen havrefras til en mel.

Smelt din chokolade og  dit smør i mikroovnen eller over et vandbad hver for sig.  Rød det derefter sammen de 2 ting.

Rør chokolademasse sammen med din hjemmelavet kikse- havrefras mel og tilsæt salt.

      Rul det fladt ud mellem to stykker bagepapir, kom bunden på frost i 30 minutter. Tag herefter din bund ud og udstik små bunde i 2 centimeters størrelse. Kom dine bunde på frost indtil du skal bruge dem.
-------------------------------------------------------------------------------------

MOKAÏ MOUSSE MED ÆBLE

3 blade husblas

½ dl MOKAÏ Pink Apple

½ dl friskpresset æblesaft

40 g sukker

125 g creme fraiche 38%

1 tsk vanilje pasta fra tube eller skrab indhold fra en vaniljestang i.

2 dl piskefløde

Lidt rød farve evt.

MOKAÏ MOUSSE MED ÆBLE

      Læg husblas i blød i koldt vand. Kog MOKAÏ Pink Apple og æblesaft, samt sukker op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme saft. Lad det køle let af. Vend din cremefraiche sammen med din vaniljepasta. Vend det herefter sammen med den kølede saft. Pisk fløden til en let pisket flødeskum, og vend den ad to omgange sammen med cremefraiche massen. Din mousse er nu klar til brug.
-------------------------------------------------------------------------------------

SAMLING AF SELVE KAGEN:

Tag dine æbleforme fra Silikomart, fyld dine forme med halvdelen af moussen.

Tag dine æble halvkugler ud fra frost og kom dem ned i æbleformen ovenpå den mousse du har fyldt i.

Kom herefter resten af din mousse og fyld formen op.

Pres dine små bunde på toppen af æbleformene. Kom formen på frost i 3-4 timer.

Til sidst tager du dine æbleforme ud af fryseren, og bruger nedenstående glaze opskrift til dine kager. Dine kager skal være gennemfrosne for at det virker.

Pynt med blade og grene fra et æbletræ hvis du er så heldig at have et i din have.

Alternativt kan du bruge enden af en vaniljestang til at lave æblets gren.
-------------------------------------------------------------------------------------

Glaze:

6 blade husblas

150 g sukker

88 g vand

150 g glukose

100 g kondenseret mælk

150 g hvid chokolade

farve efter ønske  - lysegrøn eller mørkerød

Pynt:

Hak noget chokolade og læg det på en fad så det ligner jord..

Rest af vaniljestang som klippes i små stykker til stilken

Glaze:

Sukker, vand og glucose gives et opkog. Der tilsættes udblødt gelatine og kondenseret mælk. Dette hældes over den hakkede hvide chokoladen og farve tilsættes. Det hele emulgeres med stavblender.

Køles til 35 grader så den er klar til at hælde over æblerne.

Tag en rist og sæt over en brandepande og stil de frosne æbler på den. Hæld derefter glaze over æblerne.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.12 | 18:05

Nåååhhh! 😘

...
02.12 | 18:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

...
02.12 | 17:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆

...
24.03 | 23:02

Rigtig flot hjemmeside, håber vi en anden gang mødes til endnu et inspirerende kursus, det var rigtig hyggeligt og dine makroner smagte såååååå godt😀
Mona

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE